Face your beauty

Tips voor mensen met angst voor de tandarts

Tips voor mensen met angst voor de tandarts

Geplaatst op

In Nederland is het zo dat een kwart van alle inwoners bang is voor de tandarts. Van deze groep zijn er 800.000 Nederlanders zo bang, dat ze niet meer naar de tandarts durven. Speciaal voor deze groep mensen zijn er tandartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van angstige patiënten. Zo is het te voorkomen dat angstige patiënten de tandarts vermijden en problemen krijgen aan kiezen, tanden en tandvlees. In deze blog geven we een aantal tips voor angst voor de tandarts.

Praat over je angst

Voor angstige mensen kan het helpen om te praten over hun angst. Je gedachtes en gevoelens over de tandartsangst bij jezelf houden heeft geen zin, aangezien je deze dan alleen maar opkropt. Praat erover met mensen die dicht bij je staan en gebruik hun woorden als motivatie om de eerste stap te zetten en contact op te nemen met een tandartspraktijk.

Stel vragen aan anderen over hun tandarts

Je wilt je altijd op je gemak voelen bij de tandarts. We raden het daarom aan om anderen te vragen over hun ervaringen bij de tandarts. Zo kun je erachter komen over welke tandartsen en praktijken de mensen om je heen wel positief zijn en over welke niet. Het kan daarnaast ook helpen om online ook reviews te bekijken van andere mensen die de tandarts hebben bezocht. Op verschillende tandarts websites, maar ook op Google zijn dit soort reviews te bekijken en zie je wat de ervaringen zijn bij een tandarts en de praktijk.

Een kennismaking als eerste afspraak

Heb je een goede tandarts gevonden? Bel de praktijk op en maak een eerste afspraak. Vraag hierbij concreet of het mogelijk is om tijdens de eerste afspraak alleen kennis te maken. Zo weet je zeker dat er niet gelijk dingen gedaan worden en je alleen kennis gaat maken en kunt bekijken of het klikt met de tandarts.

Stel anderen op de hoogte van je afspraak

Ben je bang dat je op het allerlaatste moment de afspraak bij de tandarts alsnog cancelt? Licht anderen van tevoren in over de afspraak, zodat ze eventueel bij je langs kunnen komen voor de afspraak. Zo kunnen ze je helpen met het rustig voorbereiden van je tandartsbezoek en ga je met een fijner en geruster gevoel naar de praktijk.

Een goede voorbereiding

Wil je de tandarts nog bepaalde dingen mededelen of zijn er andere dingen van belang? Schrijf ze op, zodat je ze niet vergeet. Dit geeft jezelf rust en zo weet je ook zeker dat de tandarts overal vanaf weet. De tandarts kan tijdens de afspraken vervolgens rekening houden met de door jou gegeven informatie.

Gerelateerde berichten

2 behandelmethoden die helpen bij angst voor de tandarts

Er zijn veel mensen die bang zijn voor de tandarts en zich hierdoor niet laten behandelen. Niet een goede keuze, want de gezondheid van je gebit is...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden