Face your beauty

2 behandelmethoden die helpen bij angst voor de tandarts

2 behandelmethoden die helpen bij angst voor de tandarts

Geplaatst op

Er zijn veel mensen die bang zijn voor de tandarts en zich hierdoor niet laten behandelen. Niet een goede keuze, want de gezondheid van je gebit is erg belangrijk. Zonder controle en preventie kunnen er gebitsproblemen ontwikkelen. Omdat er veel angst is voor de tandarts, zijn er behandelingen die je verder kunnen helpen, zodat ook jij weer naar de tandarts gaat.

Behandeling onder narcose

Het is mogelijk je behandeling volledig onder narcose te doen, hiervoor kun je naar de narcose tandarts. Deze tandarts is gespecialiseerd in angstbehandelingen, door de narcose merkt je niks van de benadeling. Op deze manier wordt je gebit wel goed behandeld zonder dat je merkt wat er gebeurd.

Wat gebeurt er tijdens de narcose?

De narcose zal worden ingezet door het toedienen van een slaapmiddel door het infuus. De narcose wordt vervolgens in stand gehouden door continue toediening van deze medicatie. Verder wordt je constant in de gaten gehouden via de bewakingsapparatuur. Als de behandeling klaar is, krijg je geen slaapmedicatie meer toegediend en word je naar de uitslaapkamer gebracht waar je rustig wakker kan worden. Het kan zijn dat je wat slaperig en misselijk bent. Meestal kun je na een uur weer vertrekken, alleen is het wel verstandig iemand anders te laten rijden.

Behandeling met lachgassedatie

Lachgas is veel in het nieuws de laatste tijd en daarom ook zeker niet onbekend. Lachgas wordt tegenwoordig gebruikt als partydrug, maar oorspronkelijk is het bedoeld voor medische doeleinden. Bij de angsttandarts kun je kiezen voor een tandartsbehandeling met lachgas. Tijdens deze behandeling met lachgas krijg je eerst zuurstof toegediend. Vervolgens wordt er steeds iets meer lachgas toegevoegd waardoor je steeds relaxter zal voelen. Op deze manier maak je de behandeling dus wel bewust mee, maar ben je dus een stuk rustiger. Lachgas werkt alleen niet pijnstillend, dus ook bij deze behandelingen kan soms nog een verdoving nodig zijn.

Gerelateerde berichten

Hoe houd je je tong schoon?

In de standaard adviezen voor een gezonde mond staat altijd dat je twee keer per dag je tanden moet poetsen. Flossen en ragen helpt ook om de ruimte...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden