Face your beauty

Superfoods die helpen tegen aambeien

Superfoods die helpen tegen aambeien

Geplaatst op

Ongeveer de helft van iedereen die ouder is dan 50 jaar wordt tot op zekere hoogte getroffen door aambeien en bijna 25% van die patiënten zoekt chirurgische behandelingen. Een mild geval veroorzaakt meestal alleen jeuk en irritatie, meestal aan de buitenkant van het lichaam. In veel gevallen kan bloed zichtbaar zijn op de ontlasting, afkomstig van laesies in het anale weefsel.

 

Constipatie of moeilijke stoelgang kan de aandoening verergeren en het moeilijk maken om te genezen. In sommige ernstige gevallen kunnen pijnlijke en gezwollen weefsels de normale levensfuncties kunnen verstoren. Er zijn verschillende superfoods die aambeien kunnen voorkomen. Maar eerst leggen we je uit wat aambeien veroorzaakt.

 

Wat veroorzaakt aambeien?

Verkeerde voeding (lage wateropname), gebrek aan lichaamsbeweging, chronische constipatie en overbelasting bij de ontlasting (laagvezelige en andere voeding) zijn factoren die sterk kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van aambeien.

 

Bij veel vrouwen kan een bevalling aambeien veroorzaken, omdat ze in wezen gezwollen of ontstoken aderen zijn die vaak door overbelasting worden veroorzaakt. De plotselinge verschijning van aambeien in de leeftijdsgroep boven de 50 jaar kan een teken van kanker zijn.

 

Behandelingen

Eet rauwe groenten, drink meer zuiver water en neem vitamine C. Grote doses spijsverteringsenzymen krimpen de zwelling. Drink voldoende water om de ontlasting te verzachten. Andere natuurlijke verzachters zijn koffie, vitamine C en pure olijfolie.

 

Natuurlijke aambeienbehandelingen zijn onder andere kinine schors en chlorofyl. Het toevoegen van wat chlorofyl in je dieet kan helpen je aambeien te genezen. Bijvoorbeeld Spirulina, alfalfa, Chlorella, tarwegras en gerst zijn allemaal hoog in chlorofyl.

 

Om de pijn onmiddellijk te verlichten kun je een balsem direct op de aambeien aanbrengen. Toverhazelaar extract kalmeert en koelt aambeienpijn. Je kunt toverhazelaar extract in de drogisterij vinden. Je kunt ook aloë Vera gel aanbrengen voor rustgevende pijnbestrijding.

 

Om aambeien te voorkomen, vermijd melkproducten (vooral kazen), hete kruiden en alcohol. Zorg daarnaast voor voldoende beweging.

Gerelateerde berichten

2 behandelmethoden die helpen bij angst voor de tandarts

Er zijn veel mensen die bang zijn voor de tandarts en zich hierdoor niet laten behandelen. Niet een goede keuze, want de gezondheid van je gebit is...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden