Face your beauty

Hoe houd je je tong schoon?

Hoe houd je je tong schoon?

Geplaatst op

In de standaard adviezen voor een gezonde mond staat altijd dat je twee keer per dag je tanden moet poetsen. Flossen en ragen helpt ook om de ruimte tussen je tanden en kiezen schoon te houden. Maar een advies dat vaak wordt vergeten is het schoonmaken van de tong. Hoe doe je dat?

Bacteriën op je tong

Net als in de rest van je mond zitten er tal van bacteriën op je tong. Sterker nog, er zitten bovengemiddeld veel bacteriën op je tong. Dat komt doordat er allerlei putjes op het oppervlak zitten. Ook je smaakpapillen bevinden zich hier. Al die kleine putjes zijn ideale plaatsen voor bacteriën, vandaar dat het belangrijk is om ook je tong schoon te maken.

Een ophoping van bacteriën kan onder andere zorgen voor een slechte adem en een mindere smaaksensatie. Ook begint de vertering van je voedsel al in de mond, met een schone tong is dit proces efficiënter. Verschillende redenen om je tong schoon te maken dus!

Benodigde materialen

Alleen mondwater en het spoelen van je mond is niet voldoende om je tong schoon te krijgen. Hier heb je aparte materialen voor. De meest bekende is de tongschraper of tongreiniger, die de bacteriën letterlijk van de tong af schraapt. Je kunt ze los kopen, soms zitten ze ook op de achterkant van de borstelkop. Je kunt de schraper het best van achter naar voren gebruiken om zoveel mogelijk oppervlak mee te nemen.

Je zult waarschijnlijk versteld staan hoeveel rommel er van je tong afkomt. Hoe langer je dit blijft doen, hoe schoner je tong wordt. Op een gegeven moment lijkt het alsof je alleen nog speeksel weg schraapt, je bent dan op de goede weg! Je merkt vanzelf dat je smaakervaring verbetert en ook zul je minder onfrisse geuren ervaren.

Wil je meer tips voor een schone mond? Kom langs bij Tandarts Plantage Middenlaan in Amsterdam.   

Gerelateerde berichten

2 behandelmethoden die helpen bij angst voor de tandarts

Er zijn veel mensen die bang zijn voor de tandarts en zich hierdoor niet laten behandelen. Niet een goede keuze, want de gezondheid van je gebit is...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden