Face your beauty

De voordelen van biologische tandheelkunde

De voordelen van biologische tandheelkunde

Geplaatst op

Een biologische tandarts maakt gebruik van lichaamsvriendelijke en metaalvrij methoden en materiaal. Steeds meer mensen kiezen voor een dergelijke behandeling, maar veel mensen zijn nog niet zo bekend met deze methode. Wij leggen je graag uit wat biologische tandheelkunde betekent en waarom jij er ook voor moet kiezen.

Zo nu en dan denken mensen dat ‘holistische’ tandheelkunde en ‘traditionele’ tandheelkunde twee totaal verschillende praktijken zijn. Je zou bijvoorbeeld geen tussenvorm kunnen hebben. Dit is niet waar! Onthoud elke tandarts is anders en kan het op zijn of haar eigen manier doen. Hij of zij kan zowel holistische als traditionele technieken gebruiken bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Maar wat zijn nu precies de verschillen?

De geschiedenis en achtergrond van holistische tandheelkunde

De term holistisch is een verwijzing naar ‘het geheel’ of ‘een worden’. Dus holistische tandheelkunde richt zich niet alleen op je tanden en mond: het richt zich op factoren die gevolgen hebben voor jouw hele gezondheid en welzijn. Een holistische tandarts zal zich richten op het opleiden van patiënten over hoe tandheelkunde een belangrijke rol speelt in hun algehele gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat je tandconditie en mondhygiëne een direct effect kan hebben op slapeloosheid? Bij een bezoek aan een holistisch georiënteerde tandarts wordt volledig rekening gehouden met algemene gezondheidskwesties.

Een aantal voorbeelden van biologische tandheelkunde

Een ander voordeel van holistische tandheelkunde is dat tandartsen zeer veel aandacht besteden aan de effecten van hun tandheelkundige apparatuur en materialen op je algehele gezondheid. Hier zijn enkele voorbeelden:

Holistische tandartsen hebben de neiging om bijvoorbeeld vullingen met kwik te vermijden. Kwik is giftig voor ons lichaam. Zelfs de kleinste hoeveelheden brengen je algehele gezondheid in gevaar.

Wortelkanalen worden met uiterste voorzichtigheid en aandacht voor detail behandeld, omdat holistische tandartsen begrijpen dat volledige sterilisatie van het kanaal moeilijk te bereiken is. Ook sommige sterilisatiechemicaliën zijn in feite giftig. Als er bacteriën in het kanaal achterblijven, dan kunnen deze zelfs leiden tot zaken als borstkanker en hartaandoeningen. Veel holistische tandartsen geven er daarom de voorkeur aan om eerst gedetailleerde inzichten te geven in het voorkomen van symptomen, in plaats van direct verdoven en behandelen.

Neem de tijd om te vragen wat jouw lokale holistische tandarts voor jou en je gezin kan doen. Het kan zijn dat als je deze vorm van zorg voor de mond en tanden gebruikt, jouw algehele gezondheid ook verbetert, wat leidt tot een gelukkiger en gezonder leven!

Gerelateerde berichten

2 behandelmethoden die helpen bij angst voor de tandarts

Er zijn veel mensen die bang zijn voor de tandarts en zich hierdoor niet laten behandelen. Niet een goede keuze, want de gezondheid van je gebit is...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden