Face your beauty

11 dingen die je moet weten voordat je fillers neemt

11 dingen die je moet weten voordat je fillers neemt

Geplaatst op

Lip fillers, ofwel lip injecties, zijn een snelle manier om je lippen voller en mooier te maken. Sommige mensen worden geboren met van nature dunne lippen, maar bij andere mensen is verlies van lipvolume een natuurlijk gevolg van veroudering. Bij het ouder worden, worden de lippen en de mond dunner en ontstaan er lijntjes boven en onder de lippenlijn (d.w.z. “rokerslijntjes”). Gelukkig maken lip fillers, ongeacht de oorzaak, een einde aan het gebrek aan volume. Door middel van een paar simpele injecties wordt het probleem relatief snel aangepakt.

Chirurgische opties zoals lipofilling of lipimplantaten zijn ingrijpender, maar zijn ook langduriger. Het mooie van lip fillers is dat ze over het algemeen op hyaluronzuur gebaseerde producten zijn. Dit betekent dat ze na het inspuiten op natuurlijke wijze worden opgenomen in het weefsel en zelfs helpen om nieuw collageen te vormen! Dit is een eiwit dat veel voorkomt in je lichaam en helpt om structuur te bieden aan je huid.

11 dingen om te weten voordat je lipinjecties krijgt:

 1. Hyaluronzuur vulstoffen gaan ongeveer zes maanden mee. Hyaluronzuur fillers kun je terugvinden in je huid tot wel twee jaar na de behandeling. Dit betekent echter niet dat het resultaat zo lang aanhoudt.
 2. Je zult de resultaten vrijwel onmiddellijk zien. Je lippen zullen in het begin een beetje gezwollen zijn, maar je zult de effecten van de fillers vrij snel zien. Geef je lippen minstens 72 uur de tijd om tot rust te komen en de zwelling te kalmeren. Dan zie je je gevulde lippen zoals ze de komende maanden zullen zijn.
 3. Lippen met vulstoffen voelen niet anders aan dan echte lippen. Lip fillers kunnen in het begin een beetje “hobbelig” aanvoelen, maar binnen een week is het over het algemeen weer normaal en voelt het weer natuurlijk aan.
 4. Aan het begin van de ingreep worden je lippen bevroren en ingespoten met verdovende medicijnen (als je dat fijn vindt) voor jouw comfort. Daarna zal de arts je lippen een beetje masseren, 10 minuten insmeren en je vervolgens je dag laten gaan.
 5. De ingreep gaat erg snel en je kunt vrijwel direct weer aan de slag met je dagelijkse bezigheden. De ingreep duurt in totaal ongeveer 15 tot 20 minuten, en het verdoofde gevoel zal na ongeveer 15 minuten beginnen af te nemen. Je kunt daarna je dagelijkse leven voortzetten, maar moet voor minstens drie dagen geen grote dingen plannen (zoals een bruiloft of een belangrijke gebeurtenis) voor het geval je kneuzingen krijgt.
 6. Je moet de dag van de procedure niet sporten. Je moet vooral activiteiten vermijden die de bloedtoevoer naar je gezicht verhogen, zoals het krijgen van een massage of een gezichtsbehandeling.
 7. Je kunt kiezen op welke gebieden van je lippen je de focus wilt hebben. Of je nu beide lippen wilt doen, alleen de onderlip of het midden van de bovenlip, het kan allemaal. Jij en je arts besluiten waar de fillers worden ingespoten.
 8. Vermijd ongeveer 2 weken voor de ingreep pijnstillers, visolie en vitamine E, die de neiging hebben om het bloed te verdunnen. Dunner bloed zal het gebied meer vatbaar maken voor blauwe plekken en bloedingen. Paracetamol verdunt het bloed niet, dus dit kan wel.
 9. Sommige lichte kneuzingen en bloedingen op de injectieplaats zijn normaal. De blauwe plekken moeten na vijf tot zeven dagen vervagen. Om de kans op blauwe plekken verder te verminderen kan Arnica gel worden aangebracht.
 10. Verwacht natuurlijk uitziende resultaten. Je arts zal uiteindelijk beslissen wat het beste is voor je gezicht. Als je op zoek bent naar meer uitgesproken resultaten, begrijp dan dat de grootte geleidelijk moet toenemen voor de beste resultaten. Bespreek dit met je arts.
 11. Als je uiteindelijk besluit om te stoppen met injecties, zullen je lippen terugkeren naar hun oorspronkelijke staat. Echter, het hyaluronzuur dat is geïnjecteerd in je lippen kan leiden tot meer collageen en natuurlijke hyaluronzuurproductie op de injectieplaats, wat weer kan resulteren in natuurlijk behoud van volume in je lippen.

Gerelateerde berichten

De verrassende toepassingen van Botox

Je zou kunnen stellen dat Botox een vies woord is geworden. Wanneer mensen het horen, dan denken zij waarschijnlijk aan beroemdheden met te strakke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden