Face your beauty

Welk type sieraad past het beste bij mij?

Welk type sieraad past het beste bij mij?

Geplaatst op

Je wilt je sieraden doos te vullen met glanzende metalen en sprankelende edelstenen – maar welke metalen geeft je de look die je wilt? Welke sieraden is geschikt voor je budget? Gouden sieraden en zilveren sieraden zoals zilveren oorbellen zijn beide veel gemaakte keuzes, maar ze hebben wel verschillende eigenschappen en esthetiek. je kunt zowel gouden als zilveren sieraden verzamelen wanneer je een beetje weet over beide metaalsoorten. De juiste kennis kan je helpen bij het kopen van sieraden met een slimme waarde en een aantrekkelijke stijl. Gebruik deze tips om gouden en zilveren sieraden te selecteren voor je collectie. Wij willen je trouwens in het bijzonder aanraden om, wanneer je kiest voor bedels, deze te kopen bij Bedel.Shop.

Verschijning

Gouden juwelen zijn geel en zilveren juwelen zijn grijs, maar er is meer aan de verschijningen van deze stukken dan de basiskleuren die je hebt leren kennen. Zowel witgoud als roségoud zijn heel anders dan geelgoud. Witgoud is gelegeerd met nikkel, mangaan of palladium om het een zilveren tint te geven. Rozengoud is gelegeerd met koper om het een zilveren tint te geven. maak het roze.  Sterling zilveren sieraden zijn meestal zilver, maar geoxideerd zilver kan donker zijn.

Kosten

Gouden sieraden zijn over het algemeen duurder dan sterling zilveren sieraden.  Dit is vooral te wijten aan de zeldzaamheid en duurzaamheid van goud.  Sterling zilver kan na verloop van tijd bezoedelen en kan bij sommige dragers een allergische reactie veroorzaken.  Deze factoren maken gouden sieraden duurder dan sterling zilveren sieraden in veel gevallen.

Duurzaamheid

Goud is duurzamer dan sterling zilver. Het is krasbestendiger en het bezoedelt niet. Zowel goud als zilver zijn echter duurzaam, omdat het beide edele metalen zijn. Sterling zilver is 92,5 procent zuiver zilver en 7,5 procent metaallegering. Deze metaallegering maakt sterling zilver duurzaam genoeg voor dagelijks gebruik.

Onderhoud

Zowel sterling zilveren sieraden als gouden sieraden dienen regelmatig schoongemaakt te worden. Zilveren sieraden zijn na verloop van tijd wel bezoedeld, dus het moet af en toe worden gepolijst. Zilveren reiniger en een zachte doek verwijderen de aanslag gemakkelijk. Gouden sieraden kunnen worden schoongemaakt met warm, zeepwater of gepolijst met een juweliersdoek.

Markeringen

Controleer of de juwelen op markeringen zijn aangebracht om er zeker van te zijn dat ze van het metalen type zijn. Sterling zilver wordt gemarkeerd met een “925” of het woord “sterling”. Gouden sieraden moeten worden gemarkeerd met de karaat, of zuiverheid, van het goud. Kijk voor 18k goud, dat is 75 procent puur, 14k goud, dat is 58 procent puur of 10k goud, dat is 42 procent puur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden