Face your beauty

Veelgestelde vragen over mondkapjes kopen

Veelgestelde vragen over mondkapjes kopen

Geplaatst op

Wil jij mondkapjes kopen, dan heb je vast een aantal vragen. Steeds meer winkels en drogisterijen bieden ze aan en ook op het internet is er voldoende keuze. Er zijn wegwerp kapjes, stoffen kapjes, hippe kapjes, kapjes met een patroon én je kunt je eigen mondkapjes maken. Er is en grote keuze en het kan lastig zijn om te bepalen welke mondkapjes jij moet kopen. Daarom behandelen we hier de 3 meest gestelde vragen over mondkapjes kopen.

1.    Welke soort mondkapjes moet ik kopen?

De meest gestelde vraag over mondkapjes kopen gaat over welke soort mondkapje het beste is. Er zijn dan twee opties, namelijk stoffen kapjes en wegwerp kapjes. Je gebruikt beide één keer, maar daarna gooi je het wegwerp mondkapje bij het restafval en kun je het stoffen mondkapje wassen en opnieuw gebruiken. Het beste mondkapje om te kopen is enigszins persoonlijke voorkeur, maar ook de regelmaat waarmee je ze draagt. Ga je elke dag van een naar je werk met het openbaar vervoer, dan heb je dus 10 mondkapjes nodig elke week. Dat is veel en ook prijzig. Een aantal stoffen herbruikbare mondkapjes kopen is dan mogelijk een beter idee. Heb je de mondkapjes niet vaak nodig, dan koop je een pakje wegwerp exemplaren.

2.    Hoe kan ik het mondkapje veilig gebruiken?

Voordat je het mondkapje op doet was je altijd goed je handen. Daarna desinfecteer je ze. Pak het mondkapje op bij de touwtjes of elastiekjes en raak het stoffen gedeelte niet aan. Plaats het over je gezicht en bevestig het mondkapje achter je oren of je hoofd. Zorg ervoor dat deze goed afsluit en dat je neus, kin en mond volledig zijn bedekt. Een stoffen mondkapje gebruik je niet langer dan 3 uur achter elkaar en een wegwerp mondkapje niet langer dan 8 uur. Bij intensief gebruik en als het mondkapje nat wordt, is het beter om deze eerder te vervangen. Neem het mondkapje weer af door alleen de elastiekjes of touwtjes vast te pakken, gooi deze weg of doe hem in een afgesloten zakje en was en desinfecteer je handen opnieuw.

3.    Kan ik online veilig mondkapjes kopen?

Er worden een groot aantal mondkapjes aangeboden online. Mensen maken ze zelf, de drogisten bieden ze aan in hun webwinkels, bands maken mondkapjes met hun logo enzovoorts. In principe kun je niet-medische mondkapjes zelf maken en dat betekent dat de meeste mondkapjes die je online aanschaft ook gewoon zijn toegestaan. Ga je medische mondkapjes kopen, dan moet je op de certificeringen letten. Deze voldoen dan aan de Europese Richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen en aan de regels van het Besluit Medische Hulpmiddelen. De richtlijnen om dan naar uit te kijken zijn Europese richtlijn 89/686/EEG en Europese richtlijn 93/42/EEG.

Niet-medische mondkapjes in het openbaar vervoer

Het is belangrijk dat je in het openbaar vervoer een mondkapje draagt die goed aansluit en je mond, neus en kin goed afdekt. Dat mag ook met niet medische mondkapjes, maar ga je mondkapjes kopen, gebruik dan je gezonde verstand. Kies voor kwaliteit, volg de handleiding en je bent zeker van de best mogelijke bescherming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden