Is een baan in de beautybranche jouw allergrootste droom en is de keuze gevallen op nagelstyling? Het nagelvak is verslavend en biedt veel mogelijkheden om jouw creativiteit de vrije loop te laten, waardoor het een populair beroep is. Wil jij een goede nagelstyliste worden? Dan is het aan te raden om een opleiding te volgen waar ze je niet alleen alles leren over hoe je de mooiste nagels kunt zetten, maar waar je ook hygiënisch leert werken, om leert gaan met probleemnagels en wordt voorbereid op het runnen van een eigen salon. Wij vertellen je alles over de inhoud van een goede opleiding nagelstyling en het belang ervan.

Theorie

Op een goede nagelopleiding is veel aandacht voor de theorie achter het nagelvak. Theorie vormt de basis voor jouw vaardigheden en zorgt ervoor dat je bepaalde behandelingen en keuzes goed uit kunt leggen aan jouw klant. Op een goede opleiding nagelstyling behandelen ze de anatomie van de nagel, hoe je om dient te gaan met probleemnagels, waarom verschillende werkzaamheden op bepaalde wijze worden uitgevoerd en hoe je omgaat met bepaalde instrumenten en gereedschappen. Door aandacht te besteden aan de theorie kan jij jouw klanten alles vertellen over jouw werkzaamheden en hen bovendien uitgebreid adviseren over hun nagels en alle producten in jouw salon. Zo kom je professioneel en betrouwbaar over en blijven jouw klanten terugkomen voor een mooi set nagels.

Technieken

Wil jij jouw klanten alles kunnen bieden en een strakke nagel kunnen zetten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een nagelopleiding waar je leert werken met verschillende producten. Dat houdt in dat je op de opleiding zowel met acryl als gel en gelpolish leert werken en ook nagels stijlvol en netjes leert lakken met een gewone nagellak. Daarnaast is het belangrijk dat de meest populaire nagelstijlen en bijbehorende technieken, zoals bijvoorbeeld een french manicure, behandeld worden op de opleiding. Zo kun jij na het afronden van de opleiding jouw klanten direct zo volledig mogelijk van dienst zijn.

Salonmanagement

Bij het runnen van een eigen nagelsalon komt veel kijken. Van het vaststellen van de tarieven tot social media management en van het betalen van belasting tot het vinden van een geschikte locatie, een eigen nagelsalon openen en runnen is niet eenvoudig. Een goede nagelopleiding bereidt jou op alle aspecten van het runnen van een nagelsalon voor. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kan jij na het afronden van jouw opleiding goed voorbereid aan de slag in jouw eigen salon.