Face your beauty

De geschiedenis van de make-up

De geschiedenis van de make-up

Geplaatst op

Make-up is al duizenden jaren oud en is door de geschiedenis heen door verschillende culturen gebruikt. In dit blogartikel zullen we een korte geschiedenis van make-up bekijken, van de oude Egyptenaren tot de hedendaagse cosmetica-industrie.

Oude Egyptenaren wist er al raad mee

De oude Egyptenaren waren enkele van de eerste mensen die make-up gebruikten. Make-up was voor hen een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse leven en ze gebruikten het niet alleen om er mooier uit te zien, maar ook voor religieuze en culturele doeleinden. Daarnaast werd kool gebruikt om ogen te omlijnen en wenkbrauwen te definiëren, en ze gebruikten ook rouge om hun wangen te kleuren. Verder waren parfum en oliën populair om het lichaam te verzorgen en te geuren.

Oude Grieken en Romeinen

De oude Grieken en Romeinen gebruikten make-up om hun gezicht te verfraaien en hun huid te verzorgen. Ze gebruikten loodwit om hun gezicht te bleken en rouge om hun wangen te kleuren. Ook werd er henna gebruikt om hun haar te kleuren en parfum om lekker te ruiken.

Middeleeuwen

Tijdens de Middeleeuwen werd make-up geassocieerd met hekserij en tovenarij, en werd het vaak alleen gebruikt door toneelspelers en prostituees. Toch waren er enkele vrouwen in de hogere klasse die make-up gebruikten, zoals koningin Elizabeth I, die witte loodverf op haar gezicht gebruikte om haar huid te bleken.

Victoriaanse tijdperk

In de Victoriaanse tijd werd make-up gezien als ongepast en werd het alleen gebruikt door vrouwen in de lagere klasse. Vrouwen in de hogere klasse moesten er natuurlijk uitzien en make-up was taboe. Toch gebruikten sommige vrouwen nog steeds loodwit en rouge om hun gezicht te verfraaien.

Jaren 20

De jaren 20 waren een tijdperk van verandering en bevrijding, en make-up was een belangrijk onderdeel van deze culturele verschuiving. Vrouwen begonnen felgekleurde lippenstift te dragen en hun ogen te omlijnen met kool. Dus net zoals men in het oude Egypte al deed. Ze gebruikten ook poeder om hun gezicht te matteren en hun huid een porseleinachtige uitstraling te geven.

Hedendaagse tijd

Tegenwoordig is make-up een alledaags product dat door vrouwen over de hele wereld wordt gebruikt. Het assortiment is enorm gegroeid en bevat onder andere foundations, concealers, bronzers, highlighters, oogschaduw, mascara en lippenstift. Make-up wordt niet langer gezien als iets ongepast of taboe, maar eerder als een manier om jezelf uit te drukken en je zelfvertrouwen te vergroten.

Conclusie

Make-up heeft een lange geschiedenis en heeft door de eeuwen heen vele veranderingen ondergaan. Het is fascinerend om te zien hoe make-up een belangrijk onderdeel is geweest van de cultuur van verschillende samenlevingen, en hoe het vandaag de dag nog steeds een grote rol speelt in ons dagelijks leven. Met ilia beauty heb jij bijvoorbeeld geweldige make-up in handen. 

Gerelateerde berichten

De stralende wereld van zonnestudio’s: een oase van licht en warmte

Zonnestudio’s zijn een toevluchtsoord voor liefhebbers van een zongebruinde huid, vooral in regio’s waar de zon zich maar zelden laat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden