Face your beauty

De 4 fouten die men maakt tijdens het poetsen van de tanden

De 4 fouten die men maakt tijdens het poetsen van de tanden

Geplaatst op

Ondanks dat het poetsen van de tanden erg makkelijk lijkt, laat het poetsen van de tanden soms nog wel de wensen over. Vaak blijft vuil en tandplak zitten. Een aantal keer per jaar naar de mondhygiëniste gaan is naast het goed poetsen van de tanden aan te raden, je kunt bijvoorbeeld naar de mondhygiëniste bij Ismile tandartspraktijk in Amsterdam

Het niet lang genoeg poetsen van de tanden

Het is wetenschappelijk bewezen dat je 2 minuten 2x per dag moet poetsen om de tanden echt goed schoon te krijgen. Vaak poetst de gemiddelde persoon die geen timer zet of geen timer op de tandenborstel heeft zijn tanden slechts 45 – 70 seconden. Dit is erg nadelig voor de gezondheid van de tanden en kiezen. 

Je mond spoelen na het poetsen 

Een veel voorkomende mantra die mondhygiënisten vaak herhalen is “spoel je mond niet na het poetsen van de tanden” dat omvat zowel het spoelen met water als mondwater. Als je je tanden spoelt, spoel je de fluoride en de glazuur beschermende eigenschappen van de tandpasta weg. Dit is vaak een lastige gewoonte om aan te wennen, omdat veel mensen dit al jaren doen, maar zoals elke nieuwe routine, hoe langer je het volhoudt hoe makkelijker het wordt.

De verkeerde tandpasta gebruiken

Gebruik altijd een tandpasta met fluoride. Voor volwassen is aan te raden een tandpasta te gebruiken met 1.350 – 1.500 ppm fluoride. Fluoride is de sleutel voor het voorkomen van tandbederf. 

Je tandenpoetsen op het verkeerde moment

Poets nooit nadat je wakker bent of ziek bent geweest meteen je tanden. Ook na het drinken van een sapje of het eten van ‘zuur’ voedsel is aan te raden 30 minuten te wachten voordat je je tanden poetst. Als je meteen je tanden poetst raak je het beschermende laagje speeksel dat om je tanden zit kwijt wat ervoor zorgt dat het poetsen van de tanden erg schurend is. Om van de vieze smaak af te komen kun je voordat je je tanden poetsen wel je mond spoelen met water of mondwater.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden