Face your beauty

5 Dingen die je moet weten over ooglidcorrectie

5 Dingen die je moet weten over ooglidcorrectie

Geplaatst op

Blepharoplastiek, meestal aangeduid als de “ooglidcorrectie“, is een ooglidoperatie die meestal wordt uitgevoerd om het doorhangen rond de ogen te corrigeren en een jonger uiterlijk te herstellen. Blepharoplastiek is een van de meest populaire cosmetische ingrepen die elk jaar worden uitgevoerd, grotendeels door zijn redelijke kosten, snelle hersteltijd en algemene effectiviteit. In 2012 was het de derde meest populaire cosmetische ingreep, met een stijging van ongeveer 4 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Maar als je denkt over een ooglidcorrectie, zijn er veel dingen belangrijk om te weten voordat je begint. En terwijl je chirurg waarschijnlijk veel van deze punten met je zal behandelen tijdens het eerste consult, hebben we besloten om het hier ook te doen. Dit gezegd hebbende, is hier een blik op 7 dingen om te weten over blepharoplastie:

Het is niet alleen voor het doorzakken

Terwijl het doorhangen van de oogleden misschien wel de grootste correctie is in verband met de ingreep, kan blepharoplastie ook de wallen in de bovenste oogleden corrigeren (meestal veroorzaakt door overmatige vetophopingen), plooien rond het ooglid, zakken onder de ogen, rimpels en huidoverschotten.

Niet iedereen is een ideale kandidaat voor de procedure

In feite zijn de beste kandidaten naar verluidt volwassen mannen of vrouwen met gezond gezichtsweefsel en gezonde gezichtsspieren. Niet-rokers en mensen die afwezig zijn van medische aandoeningen die een goede genezing kunnen verhinderen, zijn ook ideaal voor de procedure. Daarom is een eerste consult zo belangrijk voor deze procedure, om er zeker van te zijn dat een patiënt er ten volle van kan profiteren.

Herstel is kort

Vergeleken met andere cosmetische ingrepen is de hersteltijd van een blepharoplastie kort. Gewoonlijk kunnen patiënten hun normale activiteiten binnen 7 tot 10 dagen hervatten. Belangrijke neveneffecten na de ingreep zijn zwelling, blauwe plekken, irritatie en droge ogen, die allemaal worden behandeld met medicijnen en zalf. De resultaten zijn langdurig: Hoewel de resultaten variëren van patiënt tot patiënt, kan een persoon in het algemeen verwachten dat de ooglidcorrectie langdurige resultaten oplevert.

Het is relatief goedkoop

Cosmetische chirurgische ingrepen zijn niet goedkoop, maar blepharoplastiek behoort tot de meest betaalbare – ongetwijfeld een factor in zijn populariteitsgolf door de jaren heen. Het is effectief: Naast een minimaal risico is de procedure ook zeer effectief. Het is zo effectief in het herstellen van een jeugdige uitstraling dat veel mensen nu kiezen voor een blepharoplastie in plaats van een volledige facelift.

Het is snel

Blepharoplastiek is een snelle ingreep, die meestal binnen een uur, maximaal 2 uur kan worden uitgevoerd. Om deze reden, en vanwege de minimale risico’s die de ingreep met zich meebrengt, is het meestal een poliklinische ingreep, waarbij patiënten na de ingreep naar huis mogen gaan om te beginnen met hun herstel.

Gerelateerde berichten

Nagelstyliste worden? Dit is waarom een goede opleiding nagelstyling belangrijk is

Is een baan in de beautybranche jouw allergrootste droom en is de keuze gevallen op nagelstyling? Het nagelvak is verslavend en biedt veel...

Lees meer

Botox in de strijd tegen zweet

Iedereen zweet, de een net wat meer dan de ander. Maar er zijn mensen die last hebben van overmatig zweten. In dit geval kan het zijn dat je veel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden