Face your beauty

4 tips voordat je begint aan laserontharing

4 tips voordat je begint aan laserontharing

Geplaatst op

Voor het starten van een laserontharing behandeling zijn er een paar dingen die iedereen moet weten. We hebben een aantal punten opgesomd die je moet weten voordat je met de laser kunt beginnen, zodat je voorbereid bent op de behandeling en beloond wordt met die zijdezachte resultaten!

Hoe werkt een laserontharing

Terwijl we graag beweren dat het magie is, is laserontharing eigenlijk gewoon wetenschap! Simpel gezegd, het werkt als volgt: Bij lichtere huidtypes brengt een cosmetisch medische laser een geconcentreerde lichtstraal rechtstreeks in het pigment van de haarzakjes. Bij een donkere huid wordt de laser aangetrokken door de bloedtoevoer naar de haarfollikel. De laser vernietigt en stopt dan de haargroei. Laserontharing wordt beschouwd als een cosmetische procedure en is daarom onderworpen aan strenge regels. Voordat je een behandeling boekt, vraag altijd of de behandelaars gekwalificeerd zijn en of de apparatuur goedgekeurd is.

Vermijd blootstelling aan de zon

Wij kunnen je niet behandelen als je huid twee weken voor de laserbehandeling blootgesteld is aan de zon, omdat de laser het pigment op je huid zal verwijderen. Dit betekent dat als je verbrand bent door de zon, of zelfs gewoon gebruind bent, de afspraak opnieuw moet inplannen. Als je een beetje een strand babe bent, kun je de behandelingen in de wintermaanden beginnen om ongemak te voorkomen.

Scheren, niet waxen!

De haarwortel moet aanwezig zijn in het haarzakje om deze door de laser te laten identificeren, dus vermijd harsen, epileren, het gebruik van ontharingscrèmes of alles wat de haarfollikel kan verstoren. In plaats daarvan, scheer het gebied van de behandeling 12-14 uur voor je afspraak. Een scheerbeurt met een scherp mes is een must, we willen niet dat de laser zich richt op langere haren die boven de huid zitten, omdat dit risico op brandwonden veroorzaakt.

Gerelateerde berichten

Nagelstyliste worden? Dit is waarom een goede opleiding nagelstyling belangrijk is

Is een baan in de beautybranche jouw allergrootste droom en is de keuze gevallen op nagelstyling? Het nagelvak is verslavend en biedt veel...

Lees meer

Botox in de strijd tegen zweet

Iedereen zweet, de een net wat meer dan de ander. Maar er zijn mensen die last hebben van overmatig zweten. In dit geval kan het zijn dat je veel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden