Face your beauty

3 redenen waarom een gezond gebit belangrijk is

3 redenen waarom een gezond gebit belangrijk is

Geplaatst op

Tandheelkundige gezondheid is belangrijk om redenen die verder gaan dan het hebben van een mooie glimlach. De gezondheid van je gebit en mond weerspiegelt die van het hele lichaam. Een persoon met een gezonde mond heeft de neiging om een goede algemene gezondheid te hebben, terwijl mensen met een slechte mondgezondheid de neiging hebben om ten minste één of meerdere gezondheidsproblemen te hebben. Een van de meest voorkomende gebitsproblemen heeft betrekking op het tandvlees. Tandartsen en medische professionals zijn het erover eens dat de overgrote meerderheid van de systemische ziekten, dat wil zeggen ziekten waarbij meerdere organen of het hele lichaam betrokken zijn, zich in de mond manifesteren. In dit blog lees je waarom een gezond gebit zo belangrijk is. 

Goede weergave van algehele gezondheid

Je gebit zegt meer over je algehele gezondheid dan je in eerste instantie zal denken. Zoals eerder aangegeven is je gebit een weerspiegeling van je gezondheid, waardoor je ook in staat bent om in een vroeg stadium een gezondheidsprobleem herkent. Hierdoor is de kans groter dat je op tijd naar de huisarts of tandarts gaat en verdere gezondheidsproblemen kunt voorkomen. 

Het verliezen van tanden

Naast het feit dat je gebit een weerspiegeling is van je algehele gezondheid, vormt je gebit ook je eigen visitekaartje. Een slecht onderhouden gebit is eerder geneigd om te zorgen voor problemen, zoals gaatjes, scheve tanden, verkleurde tanden en nog veel meer. Zo is het ook mogelijk dat de kwaliteit van je gebit zo slecht is, dat je tanden los beginnen te zitten en zelfs kunnen uitvallen. Hiermee verlies je niet alleen je vriendelijke en gezonde uitstraling, maar dus ook je visitekaartje waarmee je een goede eerste indruk wekt. 

Overlijden

Het klinkt misschien als een beetje overdreven, maar een slecht onderhouden gebit kan zeer ernstige gezondheidsklachten veroorzaken die zelfs tot de dood kunnen leiden. Met name tandvleesaandoeningen zijn zeer schadelijk voor je gezondheid en kunnen onomkeerbare schade aanbrengen aan uw hart- en bloedvaten. Dit is uiteraard enkel het geval bij zeer uitzonderlijke gevallen en is simpelweg te voorkomen door goed te poetsen en regelmatig naar een goede tandarts te gaan, zoals tandarts Groningen.

Gerelateerde berichten

De stralende wereld van zonnestudio’s: een oase van licht en warmte

Zonnestudio’s zijn een toevluchtsoord voor liefhebbers van een zongebruinde huid, vooral in regio’s waar de zon zich maar zelden laat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden